Δεν έχεις, Όλυμπε, θεούς, μηδέ λεβέντες η Όσσα, ραγιάδες έχεις, μάννα γη, σκυφτούς για το χαράτσι, κούφιοι και οκνοί καταφρονούν τη θεία τραχιά σου γλώσσα, των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι…
(Κωστής Παλαμάς)

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Ευθύνες στο Ταλμούδ για τα ναρκωτικά ρίχνει το Ιράν


Ευθύνες στο Ταλμούδ για την εξάπλωση
των ναρκωτικών ρίχνει το Ιράν
Οργισμένοι  στο Ισραήλ για τις κατηγορίες


Τεχεράνη: Η διδασκαλία του Ταλμούδ, ενός από τα πιο ιερά βιβλία του ιουδαϊσμού, ευθύνεται για την εξάπλωση των ναρκωτικών, υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της ιρανικής κυβέρνησης Μοχαμάντ Ρεζά Ραχιμί, προκαλώντας την οργή του Ισραήλ.
«Η διάδοση των ναρκωτικών στον κόσμο είναι συνέπεια της ταλμουδικής διδασκαλίας (...) στόχος της οποίας είναι η καταστροφή του κόσμου» είπε ο Ραχιμί σε διεθνή διάσκεψη που οργανώθηκε την Τρίτη στην Τεχεράνη με θέμα τη διακίνηση ναρκωτικών. Στη διάσκεψη μετείχαν πολλοί ξένοι διπλωμάτες.
«Το Ταλμούδ διδάσκει ότι είναι θεμιτό να πλουτίζεις με νόμιμα και παράνομα μέσα, γεγονός που δίνει (στους Εβραίους) το δικαίωμα να καταστρέψουν την ανθρωπότητα. Ο βασικός υπεύθυνος για την παγκόσμια διακίνηση (ναρκωτικών) είναι το σιωνιστικό καθεστώς» πρόσθεσε ο Ραχιμί, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της ιρανικής προεδρίας.
Η ιρανική ηγεσία ζητά συχνά την «εξαφάνιση» του Ισραήλ, το οποίο έχει χαρακτηρίσει «καρκινικό όγκο» στη Μέση Ανατολή, όμως σπανίως επιτίθεται ευθέως στην ιουδαϊκή θρησκεία. Η Τεχεράνη έχει πάντως κατηγορήσει στο παρελθόν τις ισραηλινές υπηρεσίες ότι προωθούν τα ναρκωτικά στο Ιράν για να αποδυναμώσουν το ισλαμικό καθεστώς.
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Άβιγκντορ Λίμπερμαν κατήγγειλε αυτόν τον «αντισημιτισμό του χειρότερου είδους», επικρίνοντας ταυτόχρονα την παρουσία δυτικών διπλωματών στη διάσκεψη. «Το γεγονός ότι ένας εκπρόσωπος του ΟΗΕ και εκπρόσωποι ευρωπαϊκών χωρών εξακολουθούν να συμμετέχουν σε διασκέψεις που οργανώνει η Τεχεράνη, κατά τις οποίες γίνονται αντισημιτικές δηλώσεις του χειρότερου είδους προσδίδει νομιμότητα στο καθεστώς των Αγιατολάχ, που είναι ο πραγματικός κίνδυνος για την παγκόσμια ειρήνη» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Ισραηλινός υπουργός.
«Το ιρανικό καθεστώς δεν αποτελείται από τρελούς αλλά από φανατικούς, αντισημίτες που έχουν συγκεκριμένη στρατηγική, ένα λεπτομερές παγκόσμιο σχέδιο κεντρικό στοιχείο του οποίου είναι, όπως το δηλώνουν ανοιχτά, η καταστροφή του κράτους του Ισραήλ» συνέχισε.
Ο Λίμπερμαν συνέκρινε την ιρανική ηγεσία με το ναζιστικό καθεστώς, υπογραμμίζοντας ότι «ο Χίτλερ είχε πει τρελά πράγματα και πέτυχε να θέσει σε εφαρμογή τα σχέδιά του». Και πρόσθεσε ότι μολονότι σήμερα η κατάσταση διαφέρει, η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να επιδείξει ανάλογη συμπεριφορά.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, news.in.gr


http://www.philenews.com/el-gr/Eidiseis-Kosmos/25/108955/efthynes-sto-talmoud-gia-tin-exaplosi-ton-narkotikon-richnei-to-iran




4 σχόλια:

hellenicwarrior84 είπε...

Σχετικα με το Ταλμουδ, μου ειχαν κανει εντυπωση διαφορα χωρια του, που παραθετει ο Πλευρης στο περιβοητο βιβλιο του "Οι Εβραιοι, Ολη Η Αληθεια"! Αρκετοι ομως κατηγορησαν τον Πλευρη σε διαφορες ιστοσελιδες οτι χρησιμοποιει παραποιημενες μεταφρασεις του Ταλμουδ! Γνωριζετα κατι επι του θεματος?

hellenicwarrior84 είπε...

ειχα διαβασει αρκετα ανατριχιαστικα αποσπασματα του Ταλμουδ, μεσα απο το περιβοητο βιβλιο του Πλευρη για τους Εβραιους! Εχω διαβασει ομως σε καποιες ιστοσελιδες, οτι ο Πλευρης χρησιμοποιησε παραποιημενες μεταφρασεις! Γνωριζετε κατι επι του θεματος?

Βιβλιόφιλος είπε...

Τι εννοούν αυτοί που γράφουν σε αυτές τις ιστοσελίδες με την έκφραση "παραποιημένες μεταφράσεις"; Σε ποια σημεία; Κάνουν παράθεση της "γνήσιας" μετάφρασης; Ή νά'χαμε να λέγαμε;

hellenicwarrior84 είπε...

σας στελνω εαν συνδεσμο, ενδεικτικα
http://www.chabad.gr/templates/articlecco_cdo/aid/648882