Δεν έχεις, Όλυμπε, θεούς, μηδέ λεβέντες η Όσσα, ραγιάδες έχεις, μάννα γη, σκυφτούς για το χαράτσι, κούφιοι και οκνοί καταφρονούν τη θεία τραχιά σου γλώσσα, των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι…
(Κωστής Παλαμάς)

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις εθνικής μνήμης για τους Άγρα-Μίγγα

   
Αντ. Μίγγας - Τέλλος Άγρας

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις εθνικής μνήμης
για τους Άγρα-Μίγγα

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ. Ιωήλ, ο οποίος με συνοδεία τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση, οι Βουλευτές του νομού μας Θ. Τζάκρη, ο Γιάννης Σηφάκης, Χρ. Σμίας, Γιώργος Καρασμάνης, ο Δήμαρχος 'Εδεσσας Δ. Γιάννου, ο Αντιπεριφ. Πέλλας Θ. Θεοδωρίδης Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι Συλλόγων και Οργανώσεων και πλήθος κόσμου. Στην εκδήλωση επίσης παρευρέθηκαν: ο Δήμαρχος Τριφυλίας Παν. Κατσίβελας, ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου και Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, Πρόεδροι και μέλη Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής μας και του Μορφωτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων, οι οποίοι συμμετείχαν φορώντας παραδοσιακές στολές της περιοχής τους, καθώς και πολυάριθμη αντιπροσωπεία του Συλλόγου Μεσσηνίων Μακεδονίας-Θράκης «Ο Καπετάν Άγρας». Την εκδήλωση χαιρέτησαν οι Δήμαρχοι Έδεσσας και Τριφυλίας, ενώ ο συγγραφέας Δημήτρης Ε. Ευαγγελίδης ήταν ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης. Ποιήματα απαγγέλθηκαν από τον Κων/νο Χασαπίδη, την Βασιλική Καλκαβούρα Πρόεδρο Μορφωτ. Συλλόγου Γαργαλιάνων. Στη συνέχεια έγινε η καθιερωμένη κατάθεση στεφανιών από όλους τους επισήμους και από παιδιά του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρυδιάς και του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Καρυδιάς τα οποία με την παρουσία τους και την απαγγελία ποιημάτων συγκίνησαν όλους τους παρευρισκόμενους. 
Στο τέλος της εκδήλωσης το στρατιωτικό άγημα της IIας Μεραρχίας Πεζικού μαζί με όλο τον κόσμο τραγούδησαν τον Εθνικό μας Ύμνο. 
Αργότερα στην πλατεία του χωριού της Καρυδιάς πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με χορούς από τα χορευτικά των Μορφωτικών Πολιτιστικών Συλλόγων Γαργαλιάνων και Καρυδιάς.


Δεν υπάρχουν σχόλια: