Δεν έχεις, Όλυμπε, θεούς, μηδέ λεβέντες η Όσσα, ραγιάδες έχεις, μάννα γη, σκυφτούς για το χαράτσι, κούφιοι και οκνοί καταφρονούν τη θεία τραχιά σου γλώσσα, των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι…
(Κωστής Παλαμάς)

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Φάκελλος Φετουλάχ Γκιουλέν (2)


Φάκελλος Φετουλάχ Γκιουλέν (2)


Ο ΦΕΤΟΥΛΑΧ ΓΚΙΟΥΛΕΝ ΣΠΟΝΣΟΡΑΣ 
ΤΟΥ ΟΥ ΤΣΕ ΚΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ 
ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης,
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Την εντυπωσιακή αποκάλυψη ότι ο σημαντικός ισλαμιστής ηγέτης Φετουλάχ Γκιουλέν, πνευματικός πατέρας του τουρκικού πολιτικού Ισλάμ και του κόμματος του Ερντογάν, είναι ο μεγάλος σπόνσορας του αλβανικού ΟΥ ΤΣΕ KA ενώ με δικά του κεφάλαια δημιουργήθηκε το τεράστιο δίχτυο των Αλβανών λαθρέμπορων ναρκωτικών στην βαλκανική και σε προέκταση σε όλη την Ευρώπη, κάνει η τουρκική εφημερίδα Aydınlık,  στο φύλλο της 4/7/2013.

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις της τουρκικής εφημερίδας, ο  Wayne Madsen, πρώην υψηλόβαθμος πράκτορας της αμερικανικής NSA, αναφέρει σε απόρρητη αναφορά του για τις δραστηριότητες της Αλ Καιντα ότι ο γνωστός Τούρκος ισλαμιστής ηγέτης Φετουλάχ Γκιουλέν ήταν και εξακολουθεί να είναι ο μεγαλύτερος οικονομικός σπόνσορας του γνωστού αλβανικού Ου Τσε Κα ενώ ήταν αυτός που στήριξε οικονομικά την ανεξαρτησία του Κοσσόβου. Παράλληλα, όπως αναφέρεται στη ίδια αναφορά, ο Γκιουλέν έχει στηρίξει τα τεράστια κυκλώματα του αλβανικού λαθρεμπορίου ναρκωτικών που έχει απλωθεί σχεδόν σε όλη την Ευρώπη με εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια ετήσιο τζίρο. Δεν είναι άσχετο με την μεγάλη στήριξη του Γκιουλέν προς το Κόσσοβο ότι όταν το 2008 ανακήρυξε επίσημα τη ανεξαρτησία του με προτροπή του ο Ερντογάν και η Τουρκία ήταν η πρώτη χώρα που έσπευσε να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσσόβου. Επίσης πάλι με προτροπή του Γκιουλέν το καθεστώς των Αδελφών Μουσουλμάνων της Αιγύπτου έσπευσε μετά την επικράτηση του να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσσόβου.  Στην ίδια αναφορά επισημαίνεται και η άμεση ανάμειξη του Γκιουλέν στην πολυδιαφημιζόμενη made in USA «Αραβική Άνοιξη» στηρίζοντας τα ισλαμιστικά κινήματα, καθώς και στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας υπέρ των ισλαμιστών
Αλλά για τον Γκιουλέν και για τον ρόλο του στα παγκόσμια ισλαμικά πράγματα έχουν γραφτεί κατά καιρούς στον ξένο τύπο εκτενή άρθρα. Τον έχουν αποκαλέσει «Απόστολο του Ισλάμ», «Μεσσία του Ισλάμ», Τούρκο Χομεϊνί», «Αναμορφωτή των Μουσουλμάνων». Απo το 2000 κυνηγημένος τότε από τους Τούρκους στρατηγούς ζει στις ΗΠΑ, όπου έχει τιμηθεί από πολλά αμερικανικά πανεπιστήμια.  Γεγονός είναι  απετέλεσε όμως  μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες των θρησκευτικών κινημάτων της Τουρκίας. Είχε τις δικές του θεωρίες για το Ισλάμ και είχε  υποστηρίξει στην εφημερίδα «Σαμπάχ», ότι «το Ισλάμ δεν εδραιώθηκε και δεν διαδόθηκε στην Τουρκία από τους Άραβες, αλλά κατά την 50η επέτειο του εορτασμού της μετάβασης του Μωάμεθ από την Μέκκα προς την Μεδίνα, (έτος εγίρας), χίλιες περίπου οικογένειες Τούρκων που ζούσαν στην κεντρική Ασία, ασπάστηκαν τον μουσουλμανισμό». Αυτή η θεωρία είναι η απαρχή της τουρκικής  εκδοχής για την ισλαμική θρησκεία, σε αντιδιαστολή με την καθαρά αραβική.  
Το μεγάλο του «όπλο» είναι τεράστιο δίχτυο ΜΜΕ και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στην Τουρκία και σε άλλες χώρες που δραστηριοποιούνται για την προβολή της ισλαμικής του προπαγάνδας.  Σύμφωνα με  δημοσιεύματα της εφημερίδα Μιλιέτ,   ο Γκιουλεν έχει υπό τον έλεγχο   σε 80 περιοχές της Τουρκίας: 45 βακούφια, (δηλαδή οικονομικά εκμεταλλεύσιμα ιδρύματα), 18 οίκους προσευχής, 89 ειδικά κατηχητικά σχολεία, 207 εμπορικές εταιρείες, 373 διδασκαλεία και 500 μαθητικές εστίες. Στο εξωτερικό υπό την διοίκηση των Φετουλαχτσιλάρ δραστηριοποιούνται 6 θρησκευτικά πανεπιστήμια, 236 Λύκεια, 2 δημοτικά σχολεία, 2 κέντρα διδασκαλίας τουρκικής γλώσσας, 6 προπαρασκευαστικά φροντιστήρια για το πανεπιστήμιο και 21 μαθητικές εστίες. Το τάγμα του Φετουλάχ   (εφημερίδα Χουριέτ),  εξέδιδε 14 περιοδικά με 300 χιλιάδες φύλλα, ελέγχει την εφημερίδα «Ζαμάν», πρώτη σε κυκλοφορία στην Τουρκία,  δύο εθνικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς και τον δορυφορικό τηλεοπτικό σταθμό «Σαμάνγιολού ή STV».  Εκτός από τις χώρες της δυτικής Ευρώπης, ο Γκιουλέν είχε δραστηριοποιηθεί στις δημοκρατίες της τέως Σοβιετικής ένωσης, στην Βουλγαρία, Αλβανία, Ρουμανία, Σκόπια, Κριμαία, Γεωργία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Πολλοί πολιτικοί παράγοντες των χωρών αυτών όπου είχαν ιδρυθεί τα σχολεία του Γκιουλέν, δεν είχαν κρύψει την ανησυχία τους, (όπως στην Βουλγαρία), και σχολίαζαν αρνητικά τις ενέργειες αυτές υποστηρίζοντας ότι πίσω από όλα αυτά κρύβονταν πολιτικές σκοπιμότητες και μια γενικότερη προσπάθεια αποσταθεροποίησης. Πολλά από τα ιδρύματα αυτά επιχορηγούνταν από Τούρκους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνταν από τον  Γκιουλέν. 
Πάγια επιθυμία του είναι η άμεση δραστηριοποίηση του και στην Ελλάδα και μάλιστα έχει επανειλημμένα εκφραστεί υπέρ του ανοίγματος σχολής Ισλαμικών σπουδών στην Θεσσαλονίκη, (σίγουρα θα βρει ένθερμο συμπαραστάτη του τον τουρκολάγνο δήμαρχο της). Γι αυτό και η σύνδεση του με αλβανικούς εθνικιστικούς κύκλους αποκτά ιδιαίτερη διάσταση για την χώρα μας. Παράλληλα οι πληροφορίες αναφέρουν για οικονομική στήριξη εκ μέρους του Γκιουλέν στις τελευταίες προσπάθειες της Τουρκίας να δημιουργήσει μειονοτικό πρόβλημα στην Ρόδο και γενικότερα στα Δωδεκάνησα ενώ τα κεφάλαια του Γκιουλέν εισρέουν για άνοιγμα εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στην περιοχή τα οποία θα προπαγανδίζουν τις ισλαμιστικές του θέσεις.
Στην Τουρκία θεωρείται ότι είναι ο πνευματικός πατέρας του Ερντογάν και του Γκιούλ, αλλά τον τελευταίο καιρό έχουν διαρραγεί οι σχέσεις τους καθώς κάποιες προθέσεις του Ερντογάν να αυτονομηθεί από την αμερικανική πολιτική στην περιοχή της Μέσης Ανατολής έχουν προκαλέσει την αντίδραση του Γκιουλέν που ακολουθεί φανερά φιλοαμερικανική στάση. Έτσι τα ΜΜΕ του Γκιουλέν έχουν κατηγορήσει τον Ερντογάν για αλαζονεία και έχουν ασκήσει έντονη κριτική κατά της κυβέρνησης του χωρίς όμως να προχωρήσουν σε ανοιχτή σύγκρουση μαζί του.


Ο επικίνδυνος ισλαμιστής Γκιουλέν προσπαθεί να εκπορθήσει και τη Θράκη!
Είναι ο άνθρωπος που ανέδειξε και στήριξε τον Ερντογάν. Ο γνωστός χρηματοδότης μουσουλμανικών παραστρατιωτικών ομάδων στη Βοσνία, αλλά και του UCK, ο ιμάμης Φετουλάχ Γκιουλέν, δημιουργεί μία νέα βόμβα στην ελληνική Θράκη. Ακατανόητη η «ανοχή» των ελληνικών κυβερνήσεων απέναντι σε έναν «καθαρό» εθνικό κίνδυνο.
ΔΕΕ

Δίκτυο Γκιουλέν στην Ελλάδα! 27.01.2014
Του Δημητρη Μαρκόπουλου, εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Είναι ο ισχυρότερος εχθρός του Ταγίπ Ερντογάν. Ο άνθρωπος που μετά από μια δεκαετή πορεία οικονομικής και κοινωνικής εκτόξευσης της Τουρκίας οδηγεί τη χώρα στον διχασμό, αξιοποιώντας τα σκάνδαλα των υπουργών και της οικογένειας Ερντογάν. Από το σπίτι του στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ, ο «πατερούλης» του παντουρκισμού, ιμάμης Φετουλάχ Γκιουλέν, επιχειρεί συστηματικά την τελευταία δεκαετία κι ένα άλλο «μπάσιμο». Πρόκειται για το μυστικό σχέδιο πολιτιστικής «άλωσης» της Θράκης μέσω των περίφημων θρησκευτικών φροντιστηρίων των «Νουρτζού», που έχουν κατακλύσει τον μουσουλμανικό κόσμο και ως πέμπτη φάλαγγα επιδιώκουν να μεταφέρουν παντού το μήνυμα του παντουρκισμού. Ταυτόχρονα, με έντυπά του ο Γκιουλέν καλλιεργεί ένα «πολυπολιτισμικό κλίμα» για τη Θεσσαλονίκη, ζητώντας την τοποθέτησή της στο κέντρο του ισλαμικού κόσμου.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ. Μπλεγμένος με χρηματοδότηση μουσουλμανικών παραστρατιωτικών ομάδων στον πόλεμο της Βοσνίας, καταγγελθείς για αφανή ρόλο στη χρηματοδότηση των Αλβανών μουσουλμάνων του Κοσόβου, αλλά και της μειονότητας των Βούλγαρων μουσουλμάνων, ο Φετουλάχ Γκιουλέν ξεκίνησε τον σχηματισμό και του ελληνικού δικτύου στα τέλη της δεκαετίας του '90. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές των «Παραπολιτικών», τότε, μέσα από ένα δίκτυο βασισμένο σε άδηλους πόρους και με βάση τον φιλοτουρκικό πυρήνα της μουσουλμανικής μειονότητας, δημιούργησε ερείσματα στη Ροδόπη, την Ξάνθη, τη Θεσσαλονίκη, τα Δωδεκάνησα και τη Νότια Ελλάδα. Ήδη, υπ' όψιν των ελληνικών Αρχών βρίσκονται καταγγελίες ότι στα φροντιστήρια ξένων γλωσσών «Ελίτ» της Κομοτηνής μουσουλμάνοι της μειονότητας έχουν κρυφή πρόσβαση στις εθνικιστικές-θρησκευτικές διδαχές του ιμάμη, την ίδια ώρα που σε όλη τη χώρα λειτουργούν περί τα πέντε βιβλιοπωλεία του και περισσότερα από τρία ανάλογα μυστικά «ιδρύματα-φροντιστήρια».
Πηγές αναφέρουν ότι τα φροντιστήρια των «Νουρτζού», τα οποία η επιθετική τουρκική πολιτική θεωρεί κρίσιμα λόγω των «γκρίζων» ζωνών, έχουν εξαπλωθεί και στα Δωδεκάνησα. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός των φροντιστηρίων «Ελίτ», το δίκτυο Γκιουλέν αξιοποιεί και το δίκτυο βιβλιοπωλείων στη Βόρεια Ελλάδα, με αφετηρία το κατάστημα «Οραμα» στην Κομοτηνή, ενώ παράνομα μαθήματα γίνονται σε διαμερίσματα και μονοκατοικίες της πόλης. Τα βιβλιοπωλεία πουλάνε, μεταξύ άλλων βιβλίων, τις διδαχές του Γκιουλέν (σ.σ.: «Παράθυρο στην πίστη»), ενώ δεν είναι τυχαίο ότι τον ανθελληνικό αγώνα του δικτύου έχει αναλάβει η εφημερίδα «Zaman», ιδιοκτησίας Γκιουλέν.

ΟΛΥΜΠΙΑΔΕΣ. Οι προκλήσεις κατά του ελληνικού κράτους συνεχίζονται ακόμα και σήμερα. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι τα φροντιστήρια «Ελίτ» συμμετέχουν με προκάλυψη την ελληνική σημαία σε Φεστιβάλ Γλώσσας και Πολιτισμού στην Τουρκία. Μια τέτοια συμμετοχή ήταν αυτή στην Ολυμπιάδα Τουρκικής Γλώσσας, όπου εξυμνούνταν η τουρκική κουλτούρα ως συνεκτικός δεσμός μεταξύ των κρατών! Πέρυσι η διοργάνωση, που έλαβε χώρα στην Κωνσταντινούπολη, δέχτηκε 600.000 επισκέπτες, ενώ φέτος το «πολιτιστικό φεστιβάλ» θα γίνει στη Σμύρνη, από 24 έως 26 Μαΐου. Τα φροντιστήρια «Ελίτ» εκπροσώπησαν τη μουσουλμανική-τουρκική, όπως αυτοπροσδιορίστηκε, μειονότητα της Θράκης. Μάλιστα, κοπέλες με μαντήλα σήκωσαν μετά την επιτυχία τους και την ελληνική σημαία ως δείγμα της εκπροσώπησής τους. Αγνωστο παραμένει το ότι οι διοργανωτές μιλούν για συμμετοχή όλων των πρώην «οθωμανικών επαρχιών» στους διαγωνισμούς, άρα η ελληνικότητα της συμμετοχής δεν αφορά κάποιο κυρίαρχο κράτος, όπως η Ελλάδα, αλλά επαρχία της νεο-οθωμανικής πολιτείας (!), που κάποιοι ακραίοι οραματίζονται.
Με την περίπτωση του Γκιουλέν έχει ασχοληθεί επισταμένως ο βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο οποίος έχει κινητοποιηθεί για τα επικίνδυνα αυτά φαινόμενα. Παλιότερα, και ο πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ Ηλίας Πολατίδης είχε καταθέσει σχετική ερώτηση στη Βουλή, αναφερόμενος συγκεκριμένα στο ισλαμικό κίνημα των «Νουρτζού» του Φετουλάχ Γκιουλέν. Παρά τα ευρήματα της ΕΥΠ, τα υπουργεία Εξωτερικών και Δημόσιας Τάξης είχαν αρνηθεί τη δράση της οργάνωσης. Όλοι όμως γνωρίζουν ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Στη Θράκη, τα πρώτα δύο σχολεία του Γκιουλέν είναι γνωστά από το 2006. Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν προσπάθεια ανέγερσης εκ μέρους του κ. Γκιουλέν και ενός μοντέρνου κτιρίου σε ακίνητο της Διαχειριστικής Επιτροπής Μουσουλμανικής Περιουσίας, στο κέντρο της Κομοτηνής, αλλά και περίεργο ενδιαφέρον που επιδεικνύει η οργάνωση για ιστορικό χώρο πέριξ του Μοναστηρακίου στην Αθήνα, για τον οποίο μάλιστα μίλησε και ο πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν στην τελευταία του επίσκεψη στην Ελλάδα. Όμως και το περιοδικό «Aksiyon» (σ.σ.: συμφερόντων Γκιουλέν και αυτό) το 2011 σε οδοιπορικό με τίτλο «Η Θεσσαλονίκη αναζητά το πνεύμα της» ανέφερε ότι «πριν από 100 χρόνια ήταν η δεύτερη (σ.σ.: η Θεσσαλονίκη), μετά την Κωνσταντινούπολη, μεγαλύτερη πόλη των Οθωμανών και τώρα θέλει να συμφιλιωθεί με την ιστορία της και να επιστρέψει στο ένδοξο παρελθόν της. και την πολυπολιτισμική της ταυτότητα». Στο ρεπορτάζ γίνεται αναφορά και στην ομιλία του ιδρυτή της αδελφότητας «Νουρτζού», των «Πεφωτισμένων», Σαΐντ Νουρσί, στη Θεσσαλονίκη, προσκεκλημένου της οργάνωσης «Κομιτάτο για την Ενωση και την Πρόοδο», προκειμένου να μιλήσει για την «ελευθερία» το 1908.


Διεθνής ταραχοποιός και «ισλαμικός ιησουίτης»
Ο Φετουλάχ Γκιουλέν είναι ο υπ' αριθμόν ένα προπαγανδιστής του παντουρκισμού -του ιδεολογήματος που αποτελεί κινητήριο δύναμη της κυβέρνησης Ερντογάν. Αυτό το δόγμα επιδιώκει την επανασύσταση της οθωμανικής αυτοκρατορίας μέσα από τη δημιουργία ανθρώπινων δικτύων στις περιοχές όπου έφθασαν οι στρατιωτικές δυνάμεις του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς.

Στη Ρωσία, οι Αρχές έκλεισαν όλα του τα σχολεία. Στην Ολλανδία, με το έντονο μουσουλμανικό στοιχείο, βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για τον ρόλο των «φροντιστηρίων» του. Στο Ουζμπεκιστάν θεωρείται προδότης, ενώ βρίσκεται στο στόχαστρο των μυστικών υπηρεσιών όλων των παρακαυκάσιων δημοκρατιών. Μόνο στην Ελλάδα ο διαβόητος Γκιουλέν εδώ και χρόνια ασκεί τις παράνομες και «περίεργες» δραστηριότητές του σχεδόν ανενόχλητος. 

Ο Γκιουλέν διατηρεί περισσότερα από 1.000 σχολεία σε 130 χώρες, με περίπου 140 στις ΗΠΑ. Σε έγγραφα του WikiLeaks θεωρείται ως ιδιαίτερα επικίνδυνος. Τα ιδιωτικά σχολεία και φροντιστήριά του φέρουν πάντα τοπικά ονόματα, όπως «Ελίτ», «Science Academy», «Noble», «Dove Academy», για να μην κινούν υποψίες. Ενδεικτικό των κεκαλυμμένων σκοπών και της δράσης του κινήματος είναι ότι, σύμφωνα με τους «Financial Times», οι οπαδοί του αποκαλούνται «ισλαμικοί ιησουίτες». Τις ανά τον πλανήτη παράνομες δραστηριότητές του καλύπτουν συχνά μεγάλες τουρκικές πολυεθνικές, όπως η αλυσίδα σούπερ μάρκετ στην Τασκένδη «Turkuaz», η «Tukson» κ.ά. Αν δει κανείς τις δραστηριότητες των «Νουρτζού» γύρω και μέσα από τα ελληνικά σύνορα, δεν θα νιώσει ασφαλής. Η κεμαλική εφημερίδα «Aydinlik» αποκάλυψε το καλοκαίρι ότι ο Γκιουλέν είναι ο μεγάλος «σπόνσορας» του UCK και πως με τουρκικά κεφάλαια στήθηκε το τεράστιο δίκτυο των Αλβανών εμπόρων ναρκωτικών στη Βαλκανική. Ενας πρώην πράκτορας της αμερικανικής NSA ονόματι Wayne Madsen μίλησε για όλα αυτά, γεγονός που προκάλεσε σάλο στην Τουρκία. Μια ματιά στο δίκτυο του Γκιουλέν στα Βαλκάνια πείθει για το πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει σύντομα η Ελλάδα. Το ίδρυμα Γκιουλέν διατηρεί στην Αλβανία ένα πανεπιστήμιο και δέκα σχολεία, στο Κόσοβο δύο σχολεία, στη Βουλγαρία σχολεία, μορφωτικά κέντρα, οικοτροφείο και φροντιστήριο ξένων γλωσσών, στα Σκόπια τέσσερα σχολεία, ενώ στη Βοσνία ετοιμάζεται να ιδρύσει πανεπιστήμιο.







Δεν υπάρχουν σχόλια: