Δεν έχεις, Όλυμπε, θεούς, μηδέ λεβέντες η Όσσα, ραγιάδες έχεις, μάννα γη, σκυφτούς για το χαράτσι, κούφιοι και οκνοί καταφρονούν τη θεία τραχιά σου γλώσσα, των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι…
(Κωστής Παλαμάς)

Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Στο πανσλαβικό συνέδριο οι ψευτομακεδόνες!


Αυτοί οι φιλοσκοπιανοί ψευτομακεδόνες αποτελούν, όπως έχω ξαναγράψει, μια ατέλειωτη πηγή διασκέδασης με αυτά που γράφουν και υποστηρίζουν. Ξαφνικά, ξέχασαν ότι είναι απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων και συμμετέχουν σε ...πανσλαβικά συνέδρια (!) ξεχνώντας ότι οι Σλάβοι εμφανίστηκαν στην περιοχή μας 1000 χρόνια μετά τον Μ. Αλέξανδρο. Πιθανότατα τώρα που έσφιξαν τα πράγματα με τους Αλβανούς, θυμήθηκαν ότι στην πραγματικότητα είναι Σλάβοι. Κάποια στιγμή βέβαια οι πλακίτσες και τα καλαμπούρια θα τελειώσουν, τότε όμως θα είναι πολύ αργά...
ΔΕΕ 

Αυτή η σημαία τι σημαίνει;


Συμμετοχή Μακεδόνων 
σε Συνέδριο στη Ρωσία  

15/6/2017 - Η "Μακεδονική Μορφωτική και Πολιτιστική Κίνηση Έδεσσας" έλαβε και αποδέχτηκε πρόσκληση συμμετοχής στο Επετειακό Συνέδριο της οργάνωσης «Παν-σλαβική Ένωση» της Μόσχας, που γιόρτασε τα 150 χρόνια από το 1ο Συνέδριο της, το 1867. 

Στο Συνέδριο της "Παν-σλαβικής Ένωσης" προσκλήθηκε και συμμετείχε ως σύνεδρος και ο πάτερ Νικόδημος Τσαρκνιάς, ιερέας του οίκου προσευχής Σφέτα Ζλάτα Μέγκλενσκα της Αριδαίας.

Το συνέδριο διήρκησε 8 ήμερες και πραγματοποιήθηκε στο ποταμόπλοιο «Πριγκίπισσα Αναστασία» που εκτελεί κρουαζιέρες στον ποταμό Βόλγα, από την Μόσχα μέχρι την Αγ. Πετρούπολη, με στάσεις κατά τη διαδρομή σε διάφορα εντυπωσιακά ιστορικά και θρησκευτικά αξιοθέατα.
Στο Συνέδριο συμμετείχαν πάνω από 200 σύνεδροι από πολλές Ευρωπαϊκές σλαβικές χώρες και υπήρχε μια φιλική και ενθουσιώδες ατμόσφαιρα, ειδικά στο τμήμα της Νεολαίας, σε όλη την διάρκεια του Συνεδρίου του οποίου το κύριο θέμα ήταν η ένωση και η συνεργασία όλων των σλαβικών λαών και η προσπάθεια να ερευνηθούν όλα εκείνα τα στοιχεία, πέρα από τις γλώσσες μας, που μας ενώνουν (παραδόσεις, ιστορία, πολιτισμός, κτλ).

Ήταν μια εξαίσια επαφή που ελπίζουμε ότι θα βοηθήσει όλους στο μέλλον, για συνεργασίες. 
Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε τα τελικά συμπεράσματα του Παν-σλαβικού Συνεδρίου, όπως μεταφράστηκαν από τα ρωσικά στα ελληνικά.


ΚΥΡΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΠΕΤΕΙΑΚΟΥ
ΠΑΝ-ΣΛΑΒΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

26/05/17 - 03/06/17

 Μόσχα - Αγία Πετρούπολη
(Έκκληση των Σύνεδρων του Επετειακού Παν-σλαβικού Συνεδρίου προς τους ηγέτες των σλαβικών κρατών και τις σλαβικές μη κυβερνητικές οργανώσεις)

Από τις 26 Μαΐου ως τις 3 Ιούνιου 2017 η Μόσχα και η Πετρούπολη φιλοξένησαν το Ιωβηλαίο του Παν-σλαβικού Συνεδρίου, στο οποίο συμμετείχαν πάνω από 220 σύνεδροι από όλες τις σλαβικές χώρες. Η πρώτη ολομέλεια του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκε κοντά στα τείχη του Κρεμλίνου, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ρωσικής Κρατικής Βιβλιοθήκης. Οι περαιτέρω εργασίες του συνεδρίου συνεχίστηκαν επί του πλοίου "Princess Anastasia" στη διαδρομή Uglich- Yaroslavl - Kirilov - Kizhi - Svirstroy - Βαλαάμ - Αγία Πετρούπολη. Στις εργασίες του συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν 14 διαλέξεις και στρογγυλά τραπέζια, στα οποία παρουσιάστηκαν περισσότερα από 300 έγγραφα, ομιλίες, εκθέσεις και παρουσιάσεις:
• Διάσκεψη «Σλαβικός πολιτισμός και ειδικότερα η σλαβική ιδεολογία»
• Διάσκεψη «Σλαβικός διαφωτισμός»
• Διάσκεψη «Επίκαιρα θέματα της σλαβικής ιστορίας»
• Διάσκεψη «Σλαβικό κράτος, δίκαιο, γεωπολιτική»
• Διάσκεψη «Σλαβισμός και  Δύση»
• Συνέδριο «Πορεία προς την σλαβική ενότητα και την αμοιβαιότητα. Σλαβική ομοσπονδία. Ρωσική ενότητα"
• Στρογγυλό τραπέζι «Σλαβική γεωργία και οικονομικές σχέσεις»
• Διάσκεψη «Σλαβική Φιλολογία και Δημοσιογραφία»
• Στρογγυλό τραπέζι «Σλαβική ζωγραφική, γλυπτική, αρχιτεκτονική»
• Διάσκεψη «Σλαβική μουσική, θέατρο, κινηματογράφος»
• Στρογγυλό τραπέζι «Σλαβική νεολαία»
• Στρογγυλό τραπέζι «Καταστροφικές δυνάμεις στη σλαβική ιστορία»
• Στρογγυλό τραπέζι «Σλαβική Εγκυκλοπαίδεια»
• Συνέδριο «Οργάνωση της σλαβικής κίνησης»
Στο Συνέδριο συναντήθηκαν για να γιορτάσουν ένα αξιοσημείωτο γεγονός στην ιστορία του παγκόσμιου κινήματος των σλαβικών λαών – το σλαβικό Συνέδριο του 1867 στη Μόσχα. Οι σύνεδροι επισήμαναν ότι το συνέδριο του 1867 πραγματοποιήθηκε υπό του συνθήματος της μεγάλης αγάπης των σλαβικών λαών μεταξύ τους και για τη Ρωσία. Το κύριο αποτέλεσμα του συνεδρίου ήταν η πνευματική ενοποίηση των σλαβικών λαών, που ανέπτυξε μια κοινή ιδεολογία του παγκόσμιου κινήματος των σλαβικών λαών για την πνευματική ενότητα και την αμοιβαιότητα. Κατά το συνέδριο του 1867 διακηρύχτηκε ότι στους σλαβικούς λαούς ορίστηκε από τον Θεό μια ειδική αποστολή, που είναι η έννοια του σλαβικού πολιτισμού, σε όλες του τις εκφάνσεις. Η ιστορία των σλαβικών λαών εμπεριέχει το ιστορικό κάλεσμα τους σε αυτή την αποστολή, στον ιστορικό αγώνα των σλαβικών λαών για την καταπολέμηση των παγκόσμιων δυνάμεων του κακού, που ενσωματώνονται κυρίως στον γερμανο-ρωμαϊκό πολιτισμό. Στους σλαβικούς λαούς, ισχυρίστηκαν οι συμμετέχοντες του Συνεδρίου, με ιδιαίτερο τρόπο. Η παγκόσμια πρόκληση τους είναι να απελευθερώσουν την ανθρωπότητα από την μονόπλευρη και ψευδή ανάπτυξη, η οποία δέχτηκε την ιστορία κάτω από την επιρροή του Γερμανο-ρωμαϊκού δυτικού πολιτισμού.
Οι ιδέες και τα ιδανικά των σλαβικών λαών, υπό συζήτηση στο Κογκρέσο το 1867, προσδιόρισαν τις κύριες παραμέτρους της σλαβικής ιδεολογίας. Μερικά από αυτά έχουν επικαιροποιηθεί και έχουν ενσωματωθεί στη ζωή των σλαβικών λαών.
Οι ομιλητές στο συνέδριο τόνισαν ότι η Δύση εξακολουθεί να βλέπει τον σλαβικό κόσμο ως αντικείμενο εκμετάλλευσης και οικονομικής επέκτασης. Η συντριπτική πλειοψηφία των οικονομικών και φυσικών πόρων των σλαβικών κρατών που περιλαμβάνονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ είναι υπό τον πλήρη έλεγχο των δυτικών οικονομικών ιδρυμάτων και επιχειρήσεων. Κάτω από την επίδραση αυτού του ελέγχου, η εθνική οικονομία των σλαβικών χωρών είναι υποβαθμισμένη και οι πιο προηγμένες επιχειρήσεις έχουν περάσει στα χέρια Γερμανο-Ρωμαϊκών ιδιοκτητών. Σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η κύρια μορφή της εκμετάλλευσης των σλαβικών λαών. Περίπου 110 εκατομμύρια άνθρωποι σλαβικών λαών (συμπεριλαμβανομένων της Ουκρανίας) είναι κάτω από το ζυγό και την εξάρτηση της Ένωσης (Γερμανο-ρωμαϊκής υπαγόρευσης).
Με βάση τις ιδέες του Συνεδρίου του 1867, οι σύνεδροι του Ιωβηλαίου του Παν-σλαβικού Συνεδρίου είμαστε αντίθετοι στο διαμελισμό και την καταλήστευση από τη Δύσης του πρωτότυπου σλαβικού πολιτισμού - ένα από τα θεμέλια ενός πολυπολικού κόσμου, για την διατήρηση των αιώνιων παραδόσεων και των ηθικών αξιών.
Η διατήρηση και η μετάδοση στις μελλοντικές γενιές των παραδοσιακών σλαβικών αξιών και ιδανικών: την πνευματική ακεραιότητα, την Φιλοκαλία, την συλλογικότητα, την μη απληστία, την τήρηση της σλαβικής ενότητας και της αμοιβαιότητας.
Για 150 χρόνια μετά το σλαβικό συνέδριο της Μόσχας, ο σλαβικός κόσμος έχει βιώσει πολλές αναταραχές. Η πιο αιματηρή μάχη ήταν με τη ναζιστική Γερμανία κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Από τα 50 εκατομμύρια θύματα της, τα 35,3 εκατ εμπίπτουν τις σλαβικές χώρες. Με κόστος ανείπωτα δεινά, έχουν αποκατασταθεί τα αρχαία σύνορα μεταξύ της Γερμανίας και του σλαβικού κόσμου στο Labe / Elbe, τα οποία εξασφάλισε μια χειραψία αμερικανών και σοβιετικών στρατιωτών το 1945. Ως αποτέλεσμα της νίκης στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, το αιώνιο όνειρο για τη σλαβικής ένωση απόκτησε πραγματικό σχήμα. Δημιουργήθηκε το Σύμφωνο της Βαρσοβίας, το Συμβούλιο Αμοιβαίας Οικονομικής Βοήθειας, τα οποία προώθησαν την πολιτική, οικονομική και πολιτισμική ενσωμάτωση των σλαβικών λαών.
Ωστόσο, στα τέλη του εικοστού αιώνα, ως αποτέλεσμα της προδοσίας των συμφερόντων του σλαβικού κόσμου από τους ηγέτες της Σοβιετικής Ένωσης και άλλων σλαβικών χωρών, καταστράφηκαν η Σοβιετική Ένωση, η Τσεχοσλοβακία, η Γιουγκοσλαβία και ξεκίνησε μια νέα επίθεση του γερμανικού πολιτισμού κατά του σλαβικού κόσμου.
Ως αποτέλεσμα των παραβιάσεων από τη Δύση όλων των διευθετήσεων μετά τον πόλεμο, τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η επιρροή του Βόρειου Ατλαντικού μπλοκ του ΝΑΤΟ, στον εικοστό πρώτο αιώνα, περνούν μέσα από την πολύπαθη γη της Donbass. Ξεκίνησε μια υστερική αντι-ρωσική και προπαγανδιστική εκστρατεία κατά της Ρωσίας στην οποία οι πιο δυνατές φωνές εθνικιστών της Ουκρανίας και της Πολωνίας συμβάλλουν στην υλοποίηση μιας νέας ανακατανομής του κόσμου, στο πνεύμα της «Drang nach Osten!» (Επέλαση προς την Ανατολή!).
Καθήκον του Διεθνούς σλαβικού κινήματος - αντιτίθεται σθεναρά στην επέκταση του ΝΑΤΟ προς την Ανατολή για να δείξει την επιθετική φύση του, τους βομβαρδισμού της Γιουγκοσλαβίας, η οποία δεν απειλούσε καμία από τις χώρες του μπλοκ, την εγκατάσταση στις σλαβικές χώρες αντιπυραυλικών συγκροτημάτων, εκτοξευτές πυραύλων και άλλων εγκαταστάσεων κατά της Ρωσίας και τους γενετικούς, πνευματικούς και οικονομικούς δεσμούς των σλαβικών πολιτισμών.
Απαραίτητη προστασία των μνημείων και νεκροταφείων των σοβιετικών στρατιωτών και άλλων σλαβικών πολεμιστών που συνέβαλαν αποφασιστικά στη νίκη επί του φασισμού, την διάσωση από την καταστροφή των Σλαβικών και άλλων λαών της Ευρώπης και του κόσμου, φέρνοντας τους την ελευθερία.
Σύμφωνα με πολλούς σύνεδρους ο σλαβικός κόσμος αντιμετωπίζει δύο σημαντικές παγκόσμιες προκλήσεις: να αναβιώσει την ένωση των κρατών της Ρωσίας, της Λευκορωσίας και της Ουκρανίας, καθώς και να αρχίσουν οι εργασίες για τη δημιουργία της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Σλαβικών Κρατών και λαών.
Οι σύνεδροι του Επετειακού Παν-σλαβικού Συνεδρίου παροτρύνουν το κοινό της Λευκορωσίας, της Ρωσίας και της Ουκρανίας να επιδείξουν τη βούλησή τους για την ενότητα και να παρουσιάσουν ένα ενιαίο μέτωπο για τη δημιουργία της Ένωσης με το κράτος της Ρωσίας. Με όλες τις πιθανές διαμορφώσεις της αναδυόμενης Ευρασιατικής Ένωσης, η ρωσική δύναμη θα αποτελεί τον πυρήνα ισχύος σε πολλαπλά στάδια στην Ευρασίατικη ένταξη, σε πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο.
Για την ενίσχυση και την ανάπτυξη αυτής της συμμαχίας - το κύριο καθήκον του σλαβικού κινήματος. Ο κύριος στόχος του - η δημιουργία της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Σλαβικών Κρατών – η παν-σλαβική Ένωση. Ωστόσο, πρέπει να γίνει κατανοητό ότι, με δεδομένη την ιστορική πορεία της Ρωσίας με πάνω από εκατό έθνη ενωμένα σε ένα ενιαίο κράτος, δεν είναι μόνο ο πυρήνας της παν-σλαβικής ενοποίησης, αλλά και το κέντρο έλξης για τους λαούς της πρώην Ρωσικής Αυτοκρατορίας, αλλά και για άλλα κράτη. Η Ευρασιατική Ένωση, που δημιουργήθηκε το 2011, προβλέπει τη θέσπιση μιας συνομοσπονδιακής ένωσης κρατών με μια κοινή πολιτική στον οικονομικό, στρατιωτικό, κοινωνικό και πολιτιστικό χώρο. Ωστόσο, αυτή η Ευρασιατική Ένωση θα είναι επιτυχής μόνο εάν ενισχυθεί από κυρίαρχα σλαβικά στοιχεία. Η Ένωση των σλαβικών κρατών, η Ενωμένη Ρωσία σε ισότιμη βάση, να γίνει ένα από τα θεμέλια ενός πολυπολικού κόσμου.
Οι σύνεδροι του Συνεδρίου θεωρούν ότι το σλαβικό κίνημά μας έχει ως στόχο να ενώσει τους  διαφορετικούς λαούς του σλαβικού κόσμου, για την προώθηση της ιστορικής αποστολής του - να καταστεί γέφυρα μεταξύ της Ευρώπης και της Ασίας, με τη δημιουργία της Ευρασιατικής Ένωσης των εθνών, η οποία ανοίγει το δρόμο για την Ευρασιατική Οικονομική Ένωση.
Μόνο υπό αυτές τις συνθήκες ένωσης ο σλαβικός κόσμος θα είναι σε θέση να εκπληρώσει την αρχική παγκόσμια αποστολή του - να ελευθερώσει την  ανθρωπότητα από την ψευδή και μονόπλευρη ανάπτυξη, η οποία δέχεται την ιστορία υπό την επιρροή του δυτικού Γερμανο-ρωμαϊκού πολιτισμού.
Κατά τη διάρκεια του Ιωβηλαίου του Παν-σλαβικού συνεδρίου καταρτίστηκαν και εγκρίθηκαν πάνω από 30 έγγραφα και αναφορές. Όλα τα έγγραφα και το υλικό του Συνεδρίου αποφασίστηκε να δημοσιευτεί στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Οι σύνεδροι ενέκριναν το Ιωβηλαίο του Παν-σλαβικού συνεδρίου
1 Ιουνίου του 2017



Δεν υπάρχουν σχόλια: