Δεν έχεις, Όλυμπε, θεούς, μηδέ λεβέντες η Όσσα, ραγιάδες έχεις, μάννα γη, σκυφτούς για το χαράτσι, κούφιοι και οκνοί καταφρονούν τη θεία τραχιά σου γλώσσα, των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι…
(Κωστής Παλαμάς)

Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

Τα παρασκήνια του Συλλαλητηρίου της Θεσσαλονίκης


Τα παρασκήνια του Συλλαλητηρίου 
της Θεσσαλονίκης

Είχα δηλώσει σε πολλούς φίλους που ρωτούσαν τι συμβαίνει με τους οργανωτές του Συλλαλητηρίου και ορισμένες περίεργες κινήσεις, συνεντεύξεις, αποφάσεις τους κλπ ότι τώρα προέχει η επιτυχία του. Μετά θα αποκαλύψουμε πολλά διότι πιστεύω ότι οφείλουμε να ενημερώσουμε τους απλούς πολίτες για το τι ακριβώς παίχτηκε. Το άρθρο που ακολουθεί ξεσκεπάζει αρκετά συμβάντα και τους ρόλους ορισμένων ατόμων της λεγόμενης "Συντονιστικής Επιτροπής".
ΔΕΕ

ΟΛΟ ΤΟ ΑΘΛΙΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΩΝ ΟΜΙΛΗΤΩΝ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


[...]
Βροχή πέφτουν οι παραιτήσεις μελών του Συντονιστικού με απίστευτες αιχμές για «καπελώματα» και σκοτεινές πηγές χορηγιών. 
O Βασίλης Μαυροσκάς -μέλος μέχρι προχθές της δημοτικής κίνησης «Κίνηση Θερμαϊκός Ώρα Μηδέν Ακομμάτιστοι Πολίτες», από την οποία προήλθε η «Συντονιστική Επιτροπή» του συλλαλητηρίου- καταγγέλλει με ανάρτηση του δύο μέλη της επιτροπής για αλαζονική συμπεριφορά, κάνει λόγο για επιβολή του Φραγκούλη Φράγκου ως ομιλητή και αναφέρεται σε περίεργες διαδρομές χρηματοδότησης.
Διαβάστε ολόκληρη την ανάρτηση και τις απίστευτες καταγγελίες του:
«ενα ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ που δε βγηκε ποτε. οχι γιατι φοβηθηκα τα πιθανα μελλοντικα αναχωματα του πολιτικου συστηματος και τα οργανα του. δεν δημοσιευθηκε, επειδη σεβαστηκα την επιθυμια πολλων ανθρωπων που εκτιμω, οι οποιοι με παρακαλεσαν να μην μιλησω και κινδυνεψει "η λαυρα της καρδιας και της ψυχης" οπως χαρακτηριστικα ανεφερε ενας σεβασμιος ιερωμενος.



Μετα τις τελευταιες εξελιξεις αποφασισα ν' αποχωρησω απο την συντονιστικη επιτροπη του συλλαλητηριου για την Μακεδονια για του εξής λόγους:
1) τα μελη της συν/κης κ. Όθων Ιακωβίδης και κ. Μιχαήλ Πατσίκας, ενεργουν αυτοβουλως, χωρίς να σεβονται τις αποφασεις της επιτροπης, συμπεριφερονται αλλαζονικα και το κυριοτερο, προσπαθουν να δώσουν πολιτικη χροιά στο συλλαλητηριο. πιο συγκεκριμενα. αποφασισαμε την 14/1 σε συσκεψη μας, να μην υπαρχει κεντρικος ομιλητης στην εκδηλωση της 21/1, επειδη κριναμε οτι δεν υπάρχει πολιτικό η αλλο πρόσωπο που να εκφράζει το σύνολο του λαού στη συγκεκριμένη στιγμή . ενα απο τα ονοματα που προταθηκε, αλλα το απορριψαμε με ψήφους 6-2 ηταν του κ. φραγκουλη για τον οποιο οι δυο προαναφερομενοι κύριοι εδωσαν σκληρη μαχη να τον επιβαλλουν. επισης, αποφασισαμε ομοφωνα ν απευθυνει ολιγολεπτο χαιρετισμο ενας ιερωμενος.δεν συζητησαμε κανενα αλλο ονομα και ανανεωσαμε το ραντεβου μας για την επομενη ημερα. η συναντηση αυτη ομως δεν πραγματοποιηθηκε ποτε!!!!!
με εκπληξη τοσο δικη μου, οσο και αλλων μελων του συν/κου, ειδαμε ν αναρτωνται στα μεσα κοινωνικής δικτυωσης ονοματα ομιλητων, μεταξύ των οποίων υπηρχε το ονομα του ιερωμένου αλλα και του στρατηγου Φραγκουλη καθώς κι αλλων, τα ονοματα των οποιων οχι μονο ποτε δεν συζητηθηκαν αλλα και καποιοι απ αυτους εχουν κομματικη ταυτοτητα.
2) επισης την 14/1 συζητηθηκαν και οι οικονομικες αναγκες της εκδηλωσης. μ εκπληξη, ακουσα απο τα δυο προαναφερομενα μελη της επιτροπης, φαραωνικα σχεδια, για αεροστατα, 500.000 φειγ-βολαν, μικροφωνικες εγκαταστασεις που να καλυπτουν ολοκληρη την εκταση της παραλιας και το κυριοτερο…. διαβεβαιωσεις οτι ολα εχουν καλυφθει απο χορηγιες αλλα δεν ακουσα κανενα ονομα χορηγου!
ολοι οι παραπάνω λόγοι με οδηγησαν στην αποφαση αποχωρησης μου απο τη συντονιστική επιτροπη, διοτι ούτε φιλόδοξους και κομματικούς ομιλητές μπορέσαμε να απομακρυνουμε, ουτε την συλλογικοτητα και το δημοκρατικο τροπο λειτουργειας να διασφαλισουμε ούτε βεβαια συμφωνώ με αυθαίρετες συμπεριφορές.
ειμαι ενας ανθρωπος που προερχομαι απο το λαο, αγωνιζομαι με το λαο, λογοδοτω στο λαο, στην συνειδηση μου και πανω απ ολα, λογοδοτω στην Πατριδα και το Εθνος. γυριζω λοιπον στο φυσικο μου χωρο και αφηνω τη μυρωδια της καμαριλας σε οσους μπορουν να την αντεξουν αλλα και ειναι προθυμοι να την υπηρετησουν.
μαυροσκας βασιλης, αγροτης.»
Τις καταγγελίες προσυπογράφει και άλλο μέλος του Συντονιστικού, η κα Κατερίνα Παρτσιάνη:


Δεν υπάρχουν σχόλια: